Menu

Francesca Kookt – portretshoot website en Eetkalender

Francesca Kookt – portretshoot website en Eetkalender

francesca kookt

 

Ze is leuk, lief, knap, en ontzettend getalenteerd. En… ze kan koken als de beste! Meet here: Francesca van Berk. Haar blog Francesca Kookt is een echte inspiratie! En… ik mocht haar al meerdere malen op de foto zetten!

Ik ken Francesca al een poosje via-via uit de tijd waarin ik nog in Zoetermeer woonde. Vorig jaar benaderde ze mij, ze wilde graag nieuwe portretfoto’s voor haar (goed-bezochte) blog website. Ze had ook een ander leuk nieuwtje waar ze wellicht ook mijn fotografie-diensten voor kon gebruiken! We planden een afspraak in haar nieuwe huis, met nieuwe – ongelofelijk te gek gave- keuken.

 

francesca kooktfrancesca kookt

Eetkalender

Top fotolocatie: check. Fijn model om mee te werken: check. Leuke verse producten die we konden gebruiken: check. Enthousiaste fotograaf met hoofd vol ideeën: check check!

Foto’s waar zowel Francesca als ik helemaal blij van werden: ook check! Haar website staat er inmiddels mee vol en wat is dat toch leuk om te zien! Ik vond ze ook terug op verschillende andere food-websites waar Francesca wel eens artikelen voor schrijft.

Waar de foto’s óók voor gebruikt zijn, en dat vind ik een partij cool, is dé Eetkalender 2016! Een hippe en ontzettend handige Eetkalender, bestaande uit 52 weekmenu’s boordevol makkelijke en lekkere recepten. Een heel jaar lang geen stress meer over het avondeten, wie wil dat nou niet!
De recepten zijn gevarieerd en geschikt voor het hele gezin! Er staan handige boodschappenlijstjes bij voor de hele week, dus je hoeft het alleen nog maar te halen en klaar te maken! Ik zeg handig!!

De voorkant is natuurlijk het tofst, want welke fotograaf wil er nou niet op de cover staan met ‘haar’ foto’s!
De foodfoto’s binnenin zijn gemaakt door Deedylicious.

De Eetkalender 2016 is nog steeds te bestellen, kijk daarvoor op deze bestel-link van Francesca Kookt!
En als klap op de vuurpijl is ‘ie ook nog eens in een Zoetermeerse boekhandel te koop!

Binnenkort hebben Francesca en ik alweer een nieuwe portretshoot gepland staan om weer nieuwe ideeën uit te kunnen werken!

eetkalender francesca kookt

eetkalender

 

Kookboek

Maar alsof dit alles nog niet cool genoeg is, is er nog meer! Francesca Kookt gaat een heus kookboek uitbrengen! En wie mag daarvoor de foto’s maken?? Juist! Ondergetekende!
De portretshoot voor de website was een voorproef, maar nu kwam het echte werk!

Het boek, Francesca noemt het ook wel ‘haar kindje’, gaat ‘Mag ik nog een hapje?’ heten. Het boek gaat over de culinaire opvoeding van kinderen. Zo staat er op haar website: ‘ik laat kinderen proeven, zelf ervaren, vertel ze over de oorsprong van producten en prikkel hun fantasie. Zo laat ik een nieuwe eetwereld voor ze opengaan en plant zaadjes waar ze hopelijk de rest van hun leven profijt van hebben. Want we hebben echt een nieuwe generatie lekkerbekken nodig die weet waar eten vandaan komt, hoe verse groenten horen te smaken, dat je duurzame keuzes kunt maken en dat vlees van levende dieren afkomt die opgroeien in de wei en niet uit plastic bakjes van de supermarkt. En misschien nog wel het belangrijkste, dat eten emotie is. Niet alleen maar om te vullen en te groeien, omdat papa & mama dat dag in dag uit tegen je zeggen. Nee, eten is plezier, genieten, warmte aan tafel met elkaar en de belangrijkste motor waar je lichaam op draait’.

Met maar één doel voor ogen: een kind wat later met een glimlach aan de eettafel zit en de magische woorden uitspreekt: “Mama, mag ik nog een hapje?”, aldus Francesca.

Of ik de fotografie voor dit boek wil verzorgen? Say what? I’m in! I’m soo in!
Ik heb (veel, heel veel) ervaring met het fotograferen van kids, ik fotografeer echt op de Lifestyle-wijze (what I see is what I shoot) en mijn fotografie-stijl zelf (fris en licht) is precies wat Francesca voor ogen had. Als dat geen goede combinatie is weet ik het ook niet meer! 😀

Inmiddels hebben we 3 volle shoot-dagen gehad en wat was dat gaaf! Als dat geen succes wordt!
Afgelopen weekend waren de laatste twee dagen en die waren net zo’n groot feest wordt als de eerste shoot-dag in de Zoetermeerse Wijktuin Broekweg! Het weer zat mee, de kids waren fan-tás-tisch en de foto’s zijn top! Enne o ja, het eten was delicious (I’m telling you!) Op de eerste shoot-dag buiten hebben we hebben geschoffeld, appels geplukt en een echt kinderfeestje gevierd aan de lange picknicktafels. Helemaal geslaagd!
Dit weekend hebben we binnen foto’s gemaakt, we hebben baby’s gefotografeerd (want de eet-opvoeding begint al van jongs af aan!), we hebben een fotoshoot gedaan bij Mama Kelly (voor het hoofdstuk uit eten met kids) en een fantastisch gestyled kinderfeestje gehouden!
De voorkant van ‘Mag ik nog een hapje’ is inmiddels definitief en ik kan jullie zeggen, die ziet er super uit!

 

francesca kookt

12

 

Ik hou jullie uiteraard op de hoogte zodra er weer een nieuwe update is! Stay tuned!

Auteur, foodie en lieverd: Francesca Kookt
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

 

Comments

comments

CONTACT

Benieuwd naar meer mogelijkheden of een fotoreportage boeken? Leuk!
Stuur een mailtje of bel!

- © Er berust copyright op alle foto’s en tekst van deze website. Don’t copy! -
De Privacy Verklaring vind je hier:

BACK TO TOP