Menu

Ibiza fotoshoot – Es Vedra

ibiza fotoshoot

Ibiza fotoshoot – ik kan veel vervelendere plekken verzinnen om een fotoshoot te maken. Want welke fotograaf wil nou niet naar het magische Ibiza om daar foto’s te maken van een superleuk gezin? Ik deed het! En dat verhaal verdient natuurlijk een mooie plek op de blog! Bekijk hier het verhaal en de foto’s van deze toffe Ibiza fotoshoot!

Ibiza
Omdat ik een fotoklus op Ibiza zou hebben (erg vervelend) postte ik een tijdje terug een oproepje op mijn Facebook-page of er nog stellen of gezinnen waren die in die periode ook op Ibiza zouden zitten en een leuke fotoshoot wilden boeken. Olga reageerde hierop dat zij en haar gezin dat wel graag wilden!

Locatie-Scouten
De dagen dat ik erheen zou gaan was het ontzettend druk op het eiland, dus ben ik op locatie-hunt gegaan voor het beste plekje. Ik arriveerde zelf op dinsdag en we hadden voor de woensdag afgesproken. Toen ik woensdag in mijn huurautootje het eiland over croste op zoek naar de perfecte plek werd het in de middag steeds slechter weer. Het regende pijpenstelen, dus we besloten de fotoshoot een dagje uit te stellen. En zo had ik natuurlijk een extra dagje om locaties te scouten!

Ik ben op ontzettend veel plekken geweest, de ene nog mooier dan de andere! Zo begon ik mijn trip bij Amante Beachclub bij Cala Llonga (waar ik had afgesproken met ‘mijn’ boekhouder en de huwelijks DJ Seran, hoe gezellig!) Wat een niet normaal mooie locatie zeg!

Amante Beachclubamante
Mijn autootje bracht me overal heen, dus de volgende dag reed ik naar Las Salinas om daar te gaan kijken of het strand geschikt was voor de Ibiza fotoshoot en even te gaan werken. Na een heerlijke wandeling over het (nog verlaten) strand, plofte ik heerlijk neer bij de Jocky Club. Hier heb ik een aantal uur zitten editen, wat is dat toch heerlijk om op zo’n mooie plek te kunnen doen. Ik merkte dat het strand al snel vol liep met mensen, dus vroeg ik me af of dat nou wel de beste plek zou zijn voor de shoot. Ik voelde dat het weer wat slechter werd en net voor de regen had ik mijn spulletjes weer ingepakt om bij een volgende locatie te gaan kijken.

working ibiza
Ik reed (inmiddels in de regen) door naar Cala d’Hort. Daar pakte ik een modderig zij-weggetje en na minutenlang hobbelig en glibberend rijden kwam ik bij een geweldige locatie uit. En daar lag ‘ze’, het  bekende en magische Es Vedra! Het is een onbewoond natuurreservaat en is 382 meter hoog.
Er bestaan verschillende mythes over deze rots, de bekendste is dat Es Vedra één van de weinige overblijfselen van Atlantis is. Es Vedra heeft een hele hoge concentratie van mineralen en metalen en dus heeft het eiland zo’n hoog magnetisch veld dat het de derde meest magnetische plek op de aarde is. Zo hoog dat het zelfs zorgt voor de verstoring van kompassen. Al met al een bijzonder plekje! Ik stond er in de stromende regen naar te kijken en ik voelde me fantastisch! Wat een uitzicht en wat bijzonder om daar te staan! Ik was inmiddels voor de derde keer op Ibiza en nog niet eerder had ik de rots vanaf deze plek gezien! Magical feeling! Hier kon ik wel wat mee als fotoshoot locatie!

Oude Stad
Omdat het toch wel een beetje hard regende, volgde ik het modderige pad weer terug en reed ik naar mijn hotel in Figueretas om daar bij de uber-deluxe pool-lounge verder te werken. Was ook niet vervelend! Het klaarde na een paar uurtjes werken weer lekker op, dus liep ik in de avond naar Ibiza-stad om daar weer fijn de Oude Stad te gaan bekijken. Ik was daar al meerder keren geweest (inmiddels is dat alweer 3 jaar geleden), dus het was fijn om weer terug te zijn! Ik ben dit keer naar boven gelopen om daar het hoge gedeelte van de Oude Stad te bezoeken (Dalt Vila). Sinds 1999 staat de bovenstad zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf de stadsmuren heb je prachtig uitzicht over een groot deel van de stad en de haven van Ibiza. Prachtig! Ik vond de Oude Stad ook een heel mooie plek voor de fotoshoot, dus die ging op het lijstje!

Hotel Cenit IbizaHotel

oude stad ibiza

oude stad ibiza


Cala Vadella
De dag erna stapte ik in mijn autootje en reed ik naar Cala Vadella. Een werkelijk práchtig strandje in een hele mooie baai. Voordat ik naar Ibiza ging om te werken zag ik mezelf helemaal zitten, met mijn laptop onder een pijnboom, heerlijk! En die boom vond ik daar wel! Bij Can Jaume settelde ik mezelf weer lekker met de laptop (onder die boom ja) en heb ik daar weer een paar uur zitten werken. Ik vond het strand weer te druk voor de fotoshoot (oke, het is dan ook augustus!), dus die viel af.

Na het werk reed ik weer terug naar Cala d’Hort om nog één keer deze plek te bekijken met dit keer mooi weer. Het was nóg mooier! Ik heb er nog even wat mail weggewerkt, maakte een paar selfies (o my, i háte selfies!) en daarna reed ik weer naar mijn fijne hotel om me even op te frissen voor de fotoshoot.

cala vadella

cala vadellaCala Vadella

cala d'hort

cala d'hort

Es Vedra


Ibiza fotoshoot
Als locatie hadden we nu definitief voor Es Verdra gekozen. Op het strand is leuk, maar foto’s met dit uitzicht vonden we nog net iets gaver. We kozen ervoor een sunset-shoot te doen, want foto’s maken op zó’n mooie plek met zúlk mooi licht in het ‘golden-hour’ zag ik wel zitten!!
We spraken af bij het plekje waar ik die middag nog mijn mail had zitten beantwoorden, die plek had ‘gewonnen’!

De fotoshoot was in 1 woord geweldig! Wat hebben we een plezier gehad! Olga en haar ontzettend lieve en leuke gezinnetje vonden het ook super en lekker ontspannen. Ik hoef over de fotoshoot eigenlijk niet meer zoveel te schrijven, want de foto’s ervan bekijken is veel leuker!


Nog een keer!!
Ben je nou jaloers op deze foto’s en zou je dat ook wel willen? We gaan het gewoon nóg een keer doen! Ik ga in september terug voor fotoshoots!! Yay! Dus… zit jij eind september op Ibiza en zie je zo’n gave Ibiza-shoot ook wel zitten? Laat het me weten! Leuk met je lover, je vriendinnen, je familie of gewoon alleen!

Je kan een kijkje nemen op mijn Facebook-page (een like zou ik superleuk vinden!), maar je kan natuurlijk ook direct contact met me opnemen door een mailtje sturen naar info@wendyvanbree-fotografie.nl. Ik kijk uit naar je reactie!

For now, geniet van deze heerlijke Ibiza fotoshoot beelden! Zie ik je daar?

 

ibiza fotoshootibiza fotoshootibiza fotoshootFotoshoot op Ibizaibiza fotoshootibiza fotoshootibiza fotoshootibiza fotoshootibiza fotoshootibiza fotoshootibiza fotoshootibiza fotoshootibiza fotoshoot

Ibiza fotoshoot

Comments

comments

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

CONTACT

Benieuwd naar meer mogelijkheden of een fotoreportage boeken? Leuk!
Stuur een mailtje of bel!

- © Er berust copyright op alle foto’s en tekst van deze website. Don’t copy! -
De Privacy Verklaring vind je hier: