Menu

Food fotograaf Utrecht

Food fotograaf Utrecht

Food fotograaf Utrecht – Een nieuwe tak van sport. Een hele fijne, lékkere nieuwe tak van sport. Food fotografie! Kleurrijk, puur en knallend.

Honger, honger… HONGER!
Ergens over schrijven waar je in een goede foodfoto geen woorden voor nodig zou moeten hebben is moei-lijk! Want eerlijk, dat is nou juist wat een top foodfoto een top foodfoto maakt! Je moet de foto zien en denken… jum! Dat wil ik hebben!
Maar, ik heb de laatste tijd zó ontzettend veel fantastische gerechten en food producten voor mijn lens gehad, dat die foto’s wel een speciaal plekje op deze website verdienen.

Foodfotografie
Het fotograferen van producten, voedsel en smaakvolle gerechten is een vak apart. Echt een vak apart. Goed koken is één ding, er een goede sfeervolle foto van maken is absoluut een tweede.
Ik vind het belangrijk dat een mooi gerecht of product niet alleen ‘op de foto gezet wordt’, er moet ook sfeer op de foto te zien zijn. HONGER moet je van een goede foodfoto krijgen!

Sinds ik afgelopen jaar door Internet bureau Profiledesign gevraagd werd de food fotografie te verzorgen voor hun klant Traiteur Wagenaar Poelier en Wildhandel, ben ik meer en meer professionele foodfotografie gaan verzorgen. En ik heb de ‘smaak’ te pakken! (ik lach om mijn eigen woordgrapje :))

Zo heeft ook restaurant JACK in Rotterdam inmiddels meerder keren hun meer-dan-fantastische diner gerechten en lunchbroodjes laten fotograferen (en met fantastisch bedoel ik eigenlijk fán-tás-tísch). Het is me bij ieder gerecht gelukt er nog net een foto van te maken 😀
En JACK zou JACK niet zijn als hun foto’s niet net als hun gerechten knállen. We hebben de perfecte sfeer weten samen te brengen met hun perfect-opgemaakte borden om zo echte JACK-foto’s te maken.

Restaurant
Juist in deze gekke tijd voor restaurants en andere horeca-locaties, is het super belangrijk om ‘gezien’ te worden. Precies passend bij jouw bedrijf en de sfeer die jouw bedrijf ademt.
Iedere foto is uniek en ik vind dat in iedere foto verschillende ingrediënten moeten samenkomen (hoe toepasselijk). Je wilt de passie van de chef zien, je wilt het product mooi zien zoals hij is en waaruit hij opgebouwd is, je wilt het zien en bijna kunnen proeven! En hiernaast moet de stijl van de foto 100% matchen bij de stijl van het bedrijf!

Ik verzorg food fotografie van gerechten en producten voor je website, de menukaart, social media en drukwerk. Samen zoeken we naar die stijl, die helemaal passend is. We kunnen werken in een studio-setting, waarbij ik meerdere onder- en achtergronden en props meeneem en het gerecht mooi uitlicht (meestal met daglicht), of we werken in een meer ‘Lifestyle’ setting, waar bijvoorbeeld het restaurant het decor of de achtergrond is van een foodfoto.
Niet iedere foto hoeft een statische foto op een ondergrondje te zijn, het kan speels, een foto kan bijvoorbeeld gemaakt worden tíjdens het opmaken. We verzinnen het en we doen het. Precies zoals het bij jou past!

Ik ben nog steeds geen schrijver maar een beeldmaker, en deze finger-licking-foto’s spreken voor zich!

Boeken
Informatie aanvragen of direct boeken kan via info@wendyvanbree-fotografie.nl.
In het uitgebreide food fotografie portfolio vind je meer foto’s!

Food fotograaf Utrecht

Comments

comments

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

CONTACT

Benieuwd naar meer mogelijkheden of een fotoreportage boeken? Leuk!
Stuur een mailtje of bel!

- © Er berust copyright op alle foto’s en tekst van deze website. Don’t copy! -
De Privacy Verklaring vind je hier: